Andrej Škufca in nova plesalka - Plesni tečaji v Celju - PLESNA ŠOLA CELJE

Plesna šola FLAMENCO Celje
Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Svet plesa > Plesne novice
Andrej Škufca in nova plesalka iz Madžarke prvič nastopila pred publiko

Z 31-letno madžarsko èrnolasko Melindo Torokgyorgy, s katero sta zaèela skupaj trenirati dobra dva tedna po majskem blackpoolskem tekmovanju (praktièno takoj, ko je Melinda svojemu dosedanjemu plesnemu partnerju Italijanu Mauriziu Vescovu sporoèila odloèitev, da ne želi veè plesati z njim), sta nastopila prejšnji vikend kar na Melindinem domaèem terenu. Osmo odprto prvenstvo v Kisteleku sta organizirala Jozsef in Jozsefne Torokgyorgy, Melindina mama in oèe, ki imata plesni klub Pro-Art že od leta 1981. Andrej Škufca nam je o njunem prvem nastopu sporoèil naslednje: "Z nastopom sem zadovoljen, še posebej, ker je bil najin prvi. Ljudje so naju sprejeli z velikim odobravanjem, skratka pozitivno. Nakazala sva smer, v katero se bova razvijala in zame je bilo pomembno, da to vidijo."

Melindin prejšnji plesalec Beneèan Maurizio Vescovo, s katerim sta se razšla v precej nenavadnih okolišèinah, naj bi menda za razpad njunega partnerstva izvedel iz našega telefonskega klica, ko smo ga prosili za komentar. Takrat nam je takole povedal, da je "biznis paè biznis". Èe se je tako odloèila, bom tudi jaz pogledal naokoli za novo soplesalko, ali pa se bom predal pouèevanju plesa. Želim jima veliko uspeha, a iskreno vam moram priznati, da nikoli nisem bil navdušen nad Andrejevim stilom plesanja. Ampak, èe bosta trenirala, jima lahko še uspe." Maurizio si je pred kratkim našel novo plesalko, Litovko Andreo Vaidilaite. Andrej in Melinda pa pridno trenirata in prvi pokazatelj, kje sta, bo že 15. oktobra na parketu znamenitega londonskega Albert Halla na tekmovanju imenovanem International, ko se bosta prviè skupaj podala med profesionalne pare.


Sta pa v Kisteleku v èlanski konkurenci v latinskoameriških plesih slavila Slovenca, Jurij Bartagelj in Jagoda Štrukelj ter za osvojeno prvo mesto prejela 700 evrov. Sto evrov veè pa sta v skupnem seštevku pobasala Miha Vodièar in Nadija Bièkova. Po dolgem èasu sta se pojavila na tekmovanju in zasedla èetrto mesto v latinskoameriških in tretje v standardnih plesih. Nadija je še posebej blestela v èrni latinskoameriški obleki, ki jo je skreirala ena od naših najboljših oblikovalk plesnih oblek Saša Pust. Miha in Nadija sta takoj po tekmovanju odpotovala v Durban v Južno Afriko, kjer sta osvojila svetovni pokal v kombinaciji desetih plesov. Državna prvaka v tej plesni zvrsti, Miša Cigoj in Anna Matus, se tekmovanja, zaradi še vedno neurejenih razmer z Annino izpisnico, žal nista mogla udeležiti.
Delite z ostalimi na Facebooku


Z nastopom sem zadovoljen, še posebej, ker je bil najin prvi. Ljudje so naju sprejeli z velikim odobravanjem, skratka pozitivno. Nakazala sva smer, v katero se bova razvijala in zame je bilo pomembno, da to vidijo."
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni