2. ples knežjega mesta - Plesni tečaji v Celju - PLESNA ŠOLA CELJE

Plesna šola FLAMENCO Celje
Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Svet plesa > Plesne novice
2. ples knežjega mesta

Pravi ljubitelji plesa pravijo, da tovrstnih plesnih večerov v Sloveniji praktično ni.
V soboto, 13.2.2010, so se ob 20.uri za vse ljubitelje plesa odprla vrata Celjskega doma. Zavod Celeia Celje in Plesni klub Flamenco sta po slabih treh mesecih premora ponovno organizirala Ples knežjega mesta.


V svoje idilične prostore je Celjski dom sprejel okoli 150 obiskovalcev, ki so bili željni plesa, zabave in druženja. Že tako kot na prvem plesu, je tudi tokrat - za topel sprejem - vsak par ob prihodu prejel zapisano misel v obliki srčka, ki ga je popeljala v plesno pravljični večer.


Drugi ples knežjega mesta se je začel s pozdravnim nagovorom priznanih plesnih pedagogov Branka in Polone Podergajs Siussi iz Plesnega kluba Flamenco. Goste sta tokrat povabila na parket in z dunajskim valčkom skupaj otvorila drugi ples knežjega mesta. Tako so pari že v prvem plesu spoznal kakšno prostorsko razkošje nudi velika dvorana Celjskega doma, obsijana z veličastnim lestencem. S tem je bilo pričarano pravo Valentinovo vzdušje. V "stranski" dvorani pa so gostitelji poskrbeli, da so si gostje malce odpočili, se okrepčali in izmenjali vtise.


Za glasbo in plesne ritme je tudi tokrat poskrbel odlična 6. članska zasedba plesnega ansambla Oliver Twist, ki so s premišljeno izbranim repertoarjem gostom nudili, da so plesali v vseh zvrsteh standardnih in latinsko-ameriških plesov.


Kot presenečenje večera sta organizatorja v goste povabila plesni par iz Plesne šole Samba. Dvanajstkratna državna prvaka Nika Štefanič in Aljaž Gračnar sta navdušila kar s štirimi različnimi plesnimi nastopi. Plesne nastope sta pripravila v pustno Valentinovem vzdušju, saj sta s karnevalsko sambo in zaljubljeno rumbo ogrela srca plesnih navdušencev. V drugem izhodu pa sta goste popeljala v svet erotičnega tanga, in poskočnega quickstepa.


Branko in Polona sta tudi tokrat poskrbela za novo koreografijo za vse goste. Za medsebojno partnersko očaranje s plesom, ki je znan kot strasten, skrivnosten še posebej erotičen, sta vse zbrane naučila atraktivno kombinacijo tanga.


Gostje so bili nadvse navdušeni nad plesnim večerom, saj so nekateri vztrajali še tri ure po končani prireditvi.


Drugi ples knežjega mesta se je odvrtel na predvečer Valentinovega praznika, ko še bolj pomislimo in se posebej zavemo, koga imamo radi. Tako je bilo nedeljsko Valentinovo vseh sobotnih gostov dodatno obogateno z romantičnim spominom na ta plesni večer.


Bodite pozorni kajti Zavod Celeia Celje in Plesni klub Flamenco že snujeta načrte, za 3. PLES KNEŽJEGA MESTA, ki bo presenetil javnost.Delite z ostalimi na Facebooku


Pravi ljubitelji plesa pravijo, da tovrstnih plesnih prireditev praktično ni.
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni