S plesom do zdravja! - Plesni tečaji v Celju - PLESNA ŠOLA CELJE

Plesna šola FLAMENCO Celje
Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Svet plesa > Plesni članki
S plesom do zdravja

Ples je vrsta umetnosti in zabave. Ples je govorica telesa, ki se izraža skozi ritem glasbe in lahko predstavlja stil človekovega življenja, kajti z vsakim gibom se v človekovi duši ustvarja zadovoljstvo. Ples je del kulturne izobrazbe vsakega posameznika in je kultura posameznega naroda. Ples je umetnost in hkrati šport, v katerem se prepleta usklajenost dveh ali več teles.


Množico plesnih oblik delimo še v raznovrstne skupine: standardni plesi, latinsko-ameriški plesi, družabni plesi, folklorni plesi, disco plesi, show plesi, orientalski plesi … Plešeta običajno dva (par), lahko se pleše tudi solo ali pa skupinsko.


S plesom se v veliki meri lahko vzdržujejo ali celo razvijajo gibalne sposobnosti, izboljša se delovanje srca, pljuč in ožilja, poveča se vzdržljivost, krepi se mišičje, sklepi ostajajo prožni. Gibanje postane koordinirano, uglajeno, elegantno, usklajeno z ritmom glasbe, s partnerjem, za kar vse so odgovorni procesi v možganih in živčevju. Izločanje endorfinov tudi povzroči, da je pogled na življenje bolj sproščen, vesel, da je počutje boljše.


Prijetna glasba in ritem izzoveta v plesalcih posebno radost, psihični polet. Skozi ples pride do izraza človekova gibalna igrivost, ki nosi v sebi poseben čustveni naboj. Ples daje vrsto možnosti za razvedrilo, osebno izpopolnjevanje in notranje bogatenje, hkrati pa zagotavlja druženje, navezovanje stikov – družabnost. Ples je kvalitetno preživet čas z življenjskimi spremljevalci in prijatelji. Plesna šola Flamenco vam ponuja pestro izbiro plesnih tečajev.Delite z ostalimi na Facebooku


S plesom se v veliki meri lahko vzdržujejo ali celo razvijajo gibalne sposobnosti, izboljša se delovanje srca, pljuč in ožilja, poveča se vzdržljivost, krepi se mišičje, sklepi ostajajo prožni.
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni