Salsa - Plesni tečaji v Celju - PLESNA ŠOLA CELJE

Plesna šola FLAMENCO Celje
Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Plesni program
Salsa

Salso je težko natančno definirati. Kdo si jo je izmislil? Kubanci, Portoričani? Nastala je iz mešanice mnogih latino in afro-karibskih plesov. Vsak od teh plesov je po svoje zaznamoval salso.
Začnimo od Kube, ki je svojo identiteto zgradila na različnosti vplivov svoje populacije, belcev, črncev in mulatov. Glasba je odigrala bistveno vlogo v nastajanju te identitete. Vsi ti vplivi so bili prisotni pri formiranju novega žanra, ki se imenuje son. Son je zelo hitro prevzel dominantno vlogo na Kubi kot tudi v večini špansko govorečega dela Latinske Amerike.
Salsa je prevzela ritmični in harmonični vzorec sona, ki je še danes prisoten na Kubi. Svojo obliko je dobila v 60-ih in 70-ih letih dvajsetega stoletja, ko so se migranti s Kube in iz Portorika naseljevali na širšem področju New Yorka. Tako so se tradicionalni kubanski ritmi zlili tudi z jazzom in rhythm and bluesom.
V glasbi salse se skriva gibalni drive, ki se mu ne morete upreti; s svojimi presenetljivimi sinkopami in prelivajočimi se ritmi potegne vaše telo v prvinske gibe, vas premakne do meje vaših telesnih zmožnosti ter zbudi vaš notranji žar. Zaradi svoje univerzalnosti je izjemno popularen ples po celem svetu in je postal pravi bum v Evropi, kjer se pleše po vseh večjih klubih.

Vpisujemo!
PREVERITE RAZPIS TEČAJA SALSE

Ne spreglejte začetne in nadaljevalne tečaje Salse.
Salsa
Salsa
Ples - Zgotovo najlepši šport v dvoje
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni