Začetni plesni tečaj plesa za začetnike - Plesni tečaji - Plesna šola - Družabni plesi v paru

Pojdi na vsebino
Angleški valček - učimo ga v začetnem plesnem tečaju
23. september 2019 ob 20. uri - Prijave na tečaj sprejemamo do 31. avgusta 2019
" Angleški valček, standardni ples, čigar osnovno gibanje je kot enakomerna hoja. Ritem je enakomeren in počasen, zato si z lahkoto predstavljate kot, da ste na sprehodu v dvoje. Glasba angleškega valčka je počasna, umirjena, zdi se kot, da bi božala vaše telo. Počasen karakter plesa vas bo sprostil in umiril. Ker deluje blagodejno na telo in duha, se zna zgoditi, da vas bo ples zasvojil že ob prvih korakih. Angleški valček je ples, ob katerem se razneži tudi najtrši oreh. Ta ples nedvomno velja za najbolj priljuben  standardni ples. "

Branko Podergajs Siussi


ANGLEŠKI VALČEKZgodovina angleškega valčka po nekaterih razlagah sega daleč v leto 1874, ko je bil prednik angleškega valčka prenešen iz Amerike in predstavljen v Angliji kot različica plesa Boston (ples, ki izhaja iz mesta Boston), po drugih pa iz upočasnjenega dunajskega valčka, ki je kraljeval plesnim dvoranam Evrope celo 19. stoletje. V začetku je bil ples šok za Angleže, saj je bil to prvi ples, kjer sta bila partnerja v tesnem kontaktu, poleg tega pa je imel moški roko okoli ženskega pasu. V letu 1921 je bilo osnovno gibanje naslednje: korak, korak, priključek. V letu 1922 pa je postal angleški valček popularen. V istem letu je na prvenstvu zmagal Victor Sylvester z njegovo partnerico. Takrat sta zmagala z za danes osnovnimi koraki: desni in levi obrat, ter menjava (danes se še začetniki naučijo več korakov).

Največji korak pa je angleški valček doživel v letu 1927, ko se je spremenilo osnovno gibanje v: korak, vstran, priključek. Angleški valček je mehak in valovit, kar mu daje poseben čar. Angleški valček je podoben dunajskemu. Oba imata isti takt. Razlikujeta pa se v tempu in nekaterih drugih značilnostih. Angleški valček ima značilno nihajoče gibanje. Karakter valčka naj bi bil nežen in čustven.

Nekaj značilnosti angleškega valčka:

Takt: 3/4
Tempo: 30 takt/min
Gibanje: nihajoče
Poudarek v taktu: 1
Štejemo ga 1 2 3Zakaj izbrati naš tečaj.

Zagotavljamo vam, da bo vaš plesni tečaj vodil diplomirani plesni učitelji SLP (standardnih in latinskoameriških plesov). Učitelj, nekdanji tekmovalec standardnih in latinsko ameriških plesov, ki je tekmoval v najvišjem kakovostnem AI razredu, hkrati pa je več desetkrat stopil tudi na stopničke. Učitelj, ki je treniral izjemno uspešne športne plesne pare. V plesni šoli FLAMENCO, več ur na dan, 7 dni v tednu, poučevanje usmerjamo izključno odraslim, ki se želijo naučiti PLESE V PARU. Ker vso energijo posvečamo zgolj eni zvrsti plesov, zagotavljamo, da boste pri nas deležni najširše ponudbe za odrasle.

In zakaj samtramo, da so naši plesni tečaju vrhunsko naravnani? Preberite vsebino Črno na belem


Naši plesni učitelji imajo opravljeno diplomo za plesnega učitelja ZPVUTS, ki jo podeljuje PZS

Naše plesne tečaje vodijo zgolj plesni učitelji, ki so specializirali iz izobraževalne smeri SLP (standardnih in latinskoameriških plesov v paru)

Vsi plesni učitelji imajo opravljen strokovni licenčni seminar za leto 2018/19, iz smeri družabnih plesov v paru.

Naši plesni učitelji so tudi nekdanji športni tekmovalci, ki so tekmovali v najvišjem kakovostnem A razredu. Več desetkrat so zasedli tudi stopničke na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih.Dvorana plesne šole FLAMENCO Celje velja za moderni plesni center, ki je opremljen z vrhunskim ozvočenjem znamke BOSE. Tako lahko vsakdo izmed tečajnikov kar najlažje prepozna ritme, ki jih je potrebno slišati pri plesu, hkrati pa se da tudi uživati ob poslušanju prijetnega zvoka.
Nazaj na vsebino